Vásárhelyi példakép: Vámos István, az extrán kreatív és alázatos szakember

Három-négyéves lehetett, amikor elkezdett látszani rajta, hogy kiemelkedő szépérzékkel rendelkezik. Később, nagyobb gyerekként is kihasznált minden alkalmat, hogy mások hajával, és sminkjével foglalkozzon, azóta pedig betöltötte a 30-at és Hódmezővásárhely egyik legelismertebb szalonjában dolgozik. Fodrász, és sminkes, aki bámulatos dolgokat alkot, és manapság pedig a versenyeken is sikert-sikerre halmoz.

Nehéz elvonatkoztatnom a személyes élményeimtől Pistivel kapcsolatban, mert szerencsére vannak bőven, ültem bálok előtt, és menyasszonyként is a székében, annyi biztos, hogy a nők egy picit királynővé válnak a kezei alatt, és valljuk be, az nagyon jólesik (a szerk.)

Vámos István

Az emberekhez értés, az alázat, és tehetség hármas jó időben, és jó emberek mellett tudott kibontakozni a vásárhelyi szakembernél. A pályáján tanulóként Meszlényiné Marika mesterfodrász terelgette, és a sminkelés elkezdésére is ő biztatta, először plusz szolgáltatásként kapták a vendégek a szalonban, ahol a hajukat csináltatták. Később ebből a lépésből bontakozott ki a karrierje ezen a téren is:

Fiatalabb koromban bekerültem a versenytánc világába, először ott próbálkoztam meg komolyabban a sminkeléssel. Az ott tanultakon később változtatnom kellett, az erőteljes vonalakból vissza kellett finomodnom. Asztalos Krisztinától, az Esztétika Make Up vezetőjétől is rengeteget tanultam, az Aqua technikát, és a vonalvezetések tökéletesítését is neki köszönhetem

-meséli Vámos István a kezdeteket.

Egy méteráru boltban látta meg a pöttyös anyagot, amihez sminket tervezett

Egy idő -és képzések után, versenyezni kezdett, és mind a mai napig elindul. Kipróbálta magát a Stage Makeup-ban, ahol nem csak a modell arcát festik ki, de a nyakát, és a dekoltázsát is. Mint mondja, nagyon összetett dolog a sminkelés, és külön előny, ha valaki fodrász is, mert ilyenkor már tovább gondolja a dolgot, és a fejében összeáll a sminkhez illő haj, és az öltözék is.

Folyamatosan gondolkodok, ha éppen nem dolgozok, akkor is veszem a fáradtságot, és a saját szórakoztatásomra elkészítek egy sminket. A közelmúltban úgy jött az ihlet, hogy megláttam a méteráru boltban egy pöttyös anyagot, ahhoz már jött is az érzés, hogy milyen lesz a smink, és milyen hajat csinálok a modellnek

-adja át szenvedéllyel az élményeit a vásárhelyi tehetség.

Hozzátette: ő nagyon maximalista. Imádja, amit csinál, éppen ezért teljesem másképp fárad el egy húzósabb nap után. Beleadja szívét, lelkét a munkába, és másképp szerinte nincs is értelme, valamint az alázatosság nélkül

Sosem szabad elfelejteni, hogy honnan jöttünk!

mondja.

Inglot verseny Amazónia

Vámos István nem felejtette el, sőt sikert-sikerre halmoz, eredményeivel pedig öregbíti az Elegance szalon hírnevét is. Legutóbb az Inglot szépségmárka on-line versenyén mérettette meg magát, elképesztő eredményekkel. Különböző országok jellegzetességeit kellett sminkbe önteni, Pisti három kategóriában is elindult: Oroszországban, Amazóniában, és Afrikában. Oroszországból sikerült elhoznia az első, Afrikából a második helyet a nemzetközi versenyen. Ennél a versenynél rengeteget számított a modell kiválasztása, és a jó fotós, ebben az esetben Benkő Regina, akivel nagyon egy hullámhosszon vannak a munkában, ugyanis képen még nehezebb megmutatni a munka részleteit, mint élőben.

Inglot verseny, Oroszország

Vámos István az elmúlt időszakban számos lehetőséget kapott, még nem tudja azonban, hogy közülük melyikkel fog élni, úgy gondolja mindenbe belekóstol egy kicsit. Természetesen még szeretne fejlődni, hiszen egy fiatal, szenvedélyes, jó szakember sosem lehet elégedett magával.

Még egy extra fotó!
ElegancefodrászHódmezővásárhelypéldaképsminkestehetségVámos István