Vásárhelyi parkolás: a strandnál ingyenes, máshol 15 óráig kell fizetni

Nagyon drága lenne átállítani a parkolóautomatákat, feliratokkal fogják jelezni Vásárhelyen, hány óráig kell fizetni. A gép a pénzt elfogadja akkor is, ha már nem kellene bedobni.

Könnyítsük meg kissé a vásárhelyi polgárok életét, legyen ingyenes a parkolás az egész városban június 30-ig – kilenc másik ponttal együtt ezt javasolta a helyi Fidesz-frakció a múlt heti rendes közgyűlésen. Ha a teljes díjfizetési kötelezettséget ugyan nem is törlik el, a város vezetése úgy határozott, tesz némi könnyítést. A vásárhelyi önkormányzat azt a megoldást találta, hogy abban az időszakban, amikor az új rendelkezések miatt már az üzletek jó része már úgyis zárva tart, azaz 15 órától nem kell fizetni a parkolásért. A strandnál a nagy parkoló és az Ady Endre utcai járási hivatalnál lévő pedig egész nap ingyenes.

Egyelőre azonban úgy tűnik, nekünk kell okosabbnak lenni az automatáknál, azok ugyanis még a régi rend szerint működnek. Tettünk egy próbát a strandnál, bedobtuk a minimálisan szükséges 50 forintot. Kaptunk jegyet, a pénz a gépben maradt. A város 37 parkolóóráját felügyelő HMSZ NZrt. részéről azt az információt kaptuk, ennek az az oka, hogy a rendszer átállítása több 10 millió forintba kerülne. Az automatákra tájékoztató feliratokat tesznek.


HMSZ NZrt.parkolásparkolóóra