Vásárhelyi képek az Ifi Klubban

Vásárhelyi egyetemista képei díszítik jelenleg az Ifjúsági Klub falait. A fiatalok ajánlották Csenki Bálintot, aki leginkább elektronikus táblán rajzolja alkotásait. A kiállítás gondolkodásra készteti a látogatókat, a grafikák mellé sem helyeztek ki leírást, hogy mindenki a saját fantáziája szerint értelmezhesse a látottakat.

Helyi fiatal alkotásait tekinthetik meg ingyenesen az Ifjúsági Klubban. Csenki Bálintot kortársai ajánlották kiállítónak, ismerősei körében azonban sokan eddig nem is tudtak arról, hogy ilyen ambíciókkal rendelkezik.

Bálint Alíz kulturális közösségfejlesztő azt mondta a Vásárhelyi TV-nek, hogy ő kereste fel Bálintot, aki bejött, körbenézett és körülbelül 20 képet felhelyezett a falakra. Van ennek a tárlatnak egy neve is, árulta el, amit nagyon nehéz kimondani, de azt mondta Bálint, hogy nem szeretné felcímkézni ezt az egészet, úgyhogy egy ilyen rendezett káosz-szerű kiállítást láthattok az Ifi Klubban.

Éppen ezért nem szerepelnek a képek mellett címek, hogy mindenki a saját fantáziájára bízva értse meg az alkotások üzenetét. Ez a szerzemény ihlette a kiállítás címét, melyet az alkotó kreált és ami valamelyest az alkotás törzsi hangulatát igyekszik visszaadni.

Bálint Alíz elmondta, hogy Csenki Bálint elektronikus táblával készíti ezeket a festményeket, grafikákat, rajzokat, egyébként pedig külön is dolgozik más technikával, de leginkább ez az elektronikai dolog az, ami most annyira felkapott.

Hozzátette, hogy a jövőben is fiatal vásárhelyi alkotók munkáival szeretnék a klub falait díszíteni, a nevekre már elindult ötletelés is. A kiállítás megtekinthető nyitvatartási időben október elsejéig.

Bálint AlízCsenki Bálintifjúsági klubKiállítás