Vásárhelyi Idősügyi Tanács: a védőoltás hozhat megoldást

Több mint 11 ezer nyugdíjashoz intézett városszerte felhívást a vásárhelyi Idősügyi Tanács. A felhívás egyik felében a védőoltások felvételére buzdítják kortársaikat. Az alábbiakban az Idősügyi Tanács felhívását olvashatják:

A koronavírus világjárvány miatt életünk az utóbbi egy évben megváltozott. Sajnos nehezebb lett. Terveinket, célkitűzéseinket nem tudtuk megvalósítani.

Az olvasókörök, nyugdíjas klubok nem tudtak működni. A kulturális és sportrendezvényeket, ahol az idősek részt vehettek volna, nem lehetett megtartani.

A vírus terjedésének megakadályozására hozott korlátozások elhalványítják az emberi kapcsolatokat, szinte érezhető a feszültség. Különösen az időseknek nehéz alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Már mindenki szeretné visszakapni a régi, megszokott életét. De ehhez le kell győznünk a vírust!

Minden hozzáértő, az orvosok, egészségügyi szakemberek, azt mondják, erre csak egy jó módszer van: a védőoltás.

A védőoltás kifejlesztésével elérkezett a koronavírus világjárvány megfékezésének az esélye. Többféle vakcina is rendelkezésre áll ma már az úgynevezett „nyájimmunitás” eléréséhez. Hogy ez megvalósuljon rengeteg védőoltást kell beadniuk világszerte az egészségügyben dolgozóknak.

Ezért az Idősügyi Tanács is felhívja mindenkinek a figyelmét – elsősorban az idős emberekét, mert ők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve, – hogy oltassák be magukat!

Higgyük el, hogy minden vakcina jobb, mint az intenzív osztály, vagy a lélegeztetőgép „vendégszeretete”!

Fejes Péter elnök a Vásárhelyi Médiacentrumnak elmondta, nincs olcsóbb, és egyáltalán nincs más módszer a járvány leküzdésére, mint a védőoltás. Dr. Berényi Károly, mint gyermekorvos elmondta, 40 éve praktizál, és neki soha nem volt negatív tapasztalata a védőoltásokkal kapcsolatban. Mindegy, hogy az nyugati, kínai vagy orosz.

Berényi KárolyFejes PéterIdősügyi Tanácsvédőoltás