Vásárhelyi építészmérnök is megkapta a Vedres István díjat

Átadta a Vedres István-díjakat az elismerést alapító Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara, a Csongrád-Csanád Megyei Építész Kamara, a Csongrád-Csanád Megyei Mérnöki Kamara, valamint a Dél-alföldi Urbanisztikai Egyesület. A vásárhelyi Széphegyi László (a képen balról) is megkapta a jeles elismerést.

A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara által ma Szegeden rendezett Nemzetközi Építésügyi Konferencián adták át az idei Vedres István-díjakat. A kitüntetettek egyike a vásárhelyi Széphegyi László nyugalmazott építészmérnök, a Csongrád Megyei Urbanisztikai Egyesület alapító tagja.

Széphegyi László annak idején alapító tagja volt a ’80-as évek második felében alakult Hódmezővásárhelyi Városszépítő Egyesületnek és dolgozott a városháza műszaki irodájának vezetőjeként is, majd a torony alól távozva műemlékvédelmi szakember lett a megyeközpontban.

Az elismerést rajta kívül Balogh László Árpád okleveles építészmérnök, a Csongrád-Csanád Vármegyei Építész Kamara tagja, Csenke Zoltánné okleveles vegyész, a Csongrád-Csanád Vármegyei Mérnöki Kamara  elnökségi tagja és Szögi László okleveles építőmesteri szakmérnök, a Szögi Építőipari Fővállalkozási és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője vehette át.

elismerésépítészetHódmezővásárhelyvásárhelyi hírekvedres István-díj