Vásárhelyi ellendrukkerek is várták Márki-Zayt Orosházán, Pusztaottlakán Simonka adott neki inni

Márki-Zay Péter utcafórumot tartott Orosházán Dr. Szabó Ervinnel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom által is támogatott jobbikos jelölttel. Itt egy vásárhelyi férfi kérdezte, miért van a polgármester arcképe a Joványbuszokon. A pusztaottlakai Like Fest Parknál pedig az élő videó közben megjelent a korrupciós bűncselekményekkel vádolt fideszes képviselő, Simonka György és pezsgőtablettás vízzel kínálta Márki-Zayt és Szabót.

– Ha bárkinek bármilyen kérdése van, beleértve a fideszes úriembereket is, nagyon szívesen válaszolok.
– A Joványbusz véletlenül van fellogózva ott a piacnál?
– Ha véletlennek tekintjük, hogy mi fizetünk érte, akkor nem.
– Mármint a város fizet?
– Nem a város fizet, ez nem a Fidesz, Attila.

Ez a párbeszéd zajlott le az orosházi utcafórumon Márki-Zay és egy vásárhelyi férfi között. A beszélgetésből később kiderült, a buszt a Mindenki Magyarországa Mozgalom bérli kampánypénzből.

Fotó: Pillanatkép a Mindenki Magyarországa Mozgalom – Márki-Zay Péter Facebook oldalról

A délutáni órákban Pusztaottlakán jelentkezett be élőben Márki-Zay Péter és Dr. Szabó Ervin. Utóbbi arról beszélt, a 450 fős település arról lehet ismerős, hogy több milliárdos pályázati pénzt hívtak le, mégis a töredéke valósult meg a pályázati céloknak. Márki-Zay a korrupcióról kezdett el beszélni, arról, hogy nem muszáj minden politikusnak lopni és vannak még tisztességesek köztük. Ekkor jelent meg a körzet fideszes parlamenti képviselője, Simonka György:

Márki-Zay: Annyira tudtam, hogy meg fog itt jelenni, mert a múltkor, amikor Hadházy Ákos megjelent Orosházán, akkor úgyszintén ott volt.
Simonka: Egy pezsgőtablettát adhatok?
Márki-Zay: Azt nem kérek köszönöm. (Simonka ennek ellenére adott neki.)
Szabó: Köszönöm szépen, én ilyesmit nem fogyasztok.
Simonka: Örülök hogy itt vannak, csinálják a reklámot nekünk. Éppen most fejeztük be az aratást, hordjuk be a szalmát traktorokkal.
Szabó: És a parlamentben mikor tetszik dolgozni? Bejárni?
Simonka: Akkor, amikor van parlament.
Szabó: És az itt élőkért?

kampányMárki-Zay PéterOrosháza