Finomfőzelék helyett akár rozé kacsamell és fehér csokoládé hab is kerülhetne a menzai tányérokba. Többek között ezt szeretné bizonyítani a Prizma Vásárhelyi Betyárok csapata is az idei országos közétkeztetési versenyen. Csütörtökön 3 fogásból álló fejedelmi ételsorukat a kórház konyhájában készítették el egy tesztközönségnek, márciusban pedig már Budapesten fognak főzni az országos elismerésért.
Hajdinás sütőtökös rozé kacsamell vagy málnavelővel és joghurttal töltött fánk fehér csokoládé musszal. Ezekről az ételekről nem a menza jut először az eszünkbe, pedig a Prizma Vásárhelyi Betyárok gasztro csapata ezzel a menüvel készül az országos közétkeztetési verseny döntőjébe. Csütörtökön azt is bizonyították, hogy 3 fogásból álló ételsorukat nagy mennyiségben is el tudják készíteni, a kórházi menzakonyhán tartottak próbafőzést a budapesti megmérettetés előtt.
A közétkeztetésben az utóbbi évtizedben egy erőteljes reform kezdődött meg. Ez a verseny ezt támogatja meg, hogy az emberek fejében ne a menzai finomfőzelék maradjon meg, hanem próbáljanak ezen egy picit túlgondolni, nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek Egri Zsolt, a Prizma Csoport gasztronómiai vezetője.
A gasztronómiai versenyben is csakúgy, mint a hétköznapi közétkeztetésben egy megadott összeghatáron belül kell alapanyagot beszereznie a versenyzőknek, a csütörtökön elkészített menüsor adagonként kevesebb mint 650 forintba került. Az pedig, hogy az elkészült fogások jóval túlmutattak ezen az összegen már a tehetséges szakácsokon múlott.
Verók András, a Vásárhelyi Betyárok csapatvezetője szerint ez egy csodálatos fejlődési lehetőség, és bár stresszes, de nagyon sokat tanulnak belőle, mind szakmailag mind személyiségfejlődésben. Sok segítőkész emberrel találkoztak, minden szempontból ez egy szuper lehetőség.
A vásárhelyi csapat már 3 fordulót sikeresen vett az országos közétkeztetési versenyben, jelenleg a legjobb 12 között várják a folytatást. A döntőt pedig, ahol a ma nagy sikert aratott menüsort fogják bemutatni március 26-án rendezik a Hungexpoban.