Vásárhelyen szemetes konténer, Csongrádon magára hagyott étel gyulladt ki

Több megyei településen közlekedési fennakadásokat, de elsősorban tűzeseteket kellett megoldaniuk a vármegyei tűzoltóknak csütörtökön.

Csütörtökön kora délután érkezett a lakossági bejelentés arról, hogy egy kidőlt fa veszélyeztette a forgalmat Szentesen, a Csongrádi úton. A szentesi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel oldották meg a helyzetet.

Két hektáron pusztítottak a lángok az aljnövényzetben csütörtökön délután Balástya közelében, az őszeszéki tanyák mellett. A tűzesethez a szegedi és a kisteleki hivatásos tűzoltókat, a kisteleki önkéntes tűzoltókat, illetve a balástyai önkéntes kutató-és mentőcsoport tagjait riasztotta a szegedi főügyelet. Az egységek több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Letért az úttestről és árokba borult egy kamion Ásotthalomnál, az 55-ös főút 29-es kilométerszelvényénél csütörtökön délután. A ruzsai és a szegedi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók vonultak ki a balesethez és végezték el a műszaki mentést. A balesetben egyetlen ember sérült meg.

Tűzhelyen felejtett étel kapott lángra a csongrádi Barátság utcában szintén csütörtökön délután. A helyszínre kiérkező csongrádi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat.

Szegeden ugyanekkor egy melléképület gyulladt ki a Rigómező utcában. A tüzet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói oltották el, a lakók nem sérültek meg a tűzben.

Hódmezővásárhelyen, a Hóvirág utcában kigyulladt egy nagyméretű szemetes konténer. A város hivatásos egysége rövid idő alatt a helyszínre ért, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább.

ÁsotthalomBalástyaCsongrádHódmezővásárhelyKatasztrófavédelemkonténerSzegedtűzesettűzoltók