Vásárhelyen lesz az intenzíves covid-osztály

COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapjára kikerült tájékoztatóban.

A vonatkozó miniszteri utasítás értelmében a COVID-19 fertőzött betegeket a hódmezővásárhelyi és a makói telephelyen működő COVID-19 részlegek látják el. Hódmezővásárhelyen pedig COVID intenzív ellátást biztosító részleg is működik.

A Dr. Kallai Árpád által jegyzett tájékoztatóban kitérnek arra is, telefonos tájékoztatást biztosítanak az érintett betegek közvetlen hozzátartozóinak. Ennek lényege az, hogy egy megadott idősávon belül az osztályos adminisztrátornak szükséges jeleznünk a tájékoztatás iránti igényünket, rögzítik a nevüket, elérhetőségünket, illetve azt, hogy melyik beteg állapota iránt érdeklődünk. Ezt követően a kezelőorvos, vagy az osztályos orvos, amint az osztályos teendők engedik, telefonon visszahív és tájékoztatással él az érintett beteg állapotáról.

Hódmezővásárhelyi COVID-19 részleg: 62/532-322

Makói COVID-19 részleg: 06-30/014-4425

Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központhódmezővásárhelyi kórházKoronavírus-világjárvány (COVID-19)Makó