Vásárhelyen készül az olimpiára Kapás Bogi és Kenderesi Tamás

Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás már az olimpiára készül a vásárhelyi strandon. Bár napokon belül elstartol a magyarországi Európa Bajnokság a klasszis úszók legjobb formájukat az ötkarikás játékokra tartogatják.  2020-ban a tokiói olimpiát elhalasztották, az elmúlt egy év lehetőséget adott a sportolóknak, hogy tovább fejlődjenek, Kapás Boglárka edzője most is érem közelében szeretné látni versenyzőjét.

Egy héttel az Európa Bajnokság előtt Hódmezővásárhelyen edző táboroznak a magyar úszósport kiválóságai.  Kapás Boglárka is itt készül, ideálisnak tartja a körülményeket a felkészülésre.

Nem véletlenül vagyunk itt. Visszajáró vendégek vagyunk és második otthonunk Hódmezővásárhely. Most is az EB előtti utolsó szakaszban itt vagyunk. Nagyon közel van a szállás és az uszoda. Elég sokszor süt a nap és azt én nagyon imádom.

-kezdi Kapás Bogi.

A világbajnok úszónő elsősorban nem az EB-re készül, tartalékolja legjobb formáját a tokiói olimpiára. A tavaly elmaradt ötkarikás játékok óta teljes lendülettel edz, úgy látja idén még felkészültebb lesz.

Az edzőmmel megbeszéltük, hogy mi ezt az egy évet kihasználjuk. Az volt a cél, hogy kétszáz méteren gyorsabb legyek és az első százam is jobb legyen. Ez az OB-n sikerült is, úgyhogy nagyon számított ez az egy év és örülök neki, hogy ki tudtuk használni.

-teszi hozzá az úszónő.

A korábbi magyar bajnok, olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás is a vásárhelyi uszodában készül, energiáit ő is Tokióra tartalékolja.

Az EB-n nem fogok csúcsormában úszni, hogy az olimpiai legyen a legjobb. Most, egyenlőre az edzésen van a hangsúly, ami jól megy. Remélem ez a versenyeken is meg fog mutatkozni.,, 

-mondja Kenderesi Tamás.

Turi György mesteredző is vásárhelyen segíti az úszókat, úgy látja, hogy a 33-35 fős magyar olimpiai csapat tagjainak a pandémi alatt is minden esélyük megvolt arra, hogy felkészülhessenek és a világversenyen a legjobbjukat nyújthassák a sportolók.

HódmezővásárhelyKapás BoglárkaKenderesi Tamásolimpiasztandúzás