Vásárhelyen is megjelentek a „fertőtlenítős” csalók

„Két fickó járja a lakásokat fertőtlenítés céljából Hódmezővásárhelyen, nem igazolták magukat.” – írta üzenetben egy olvasónk. Baranyi Zsuzsanna az esetnek a Németh László utcában volt szemtanúja.

– Becsöngettek az egyik lakásba, egy középiskolás korú fiú nyitott ajtót. A férfiakon szájmaszk volt, és egy kisebb permetező volt náluk. Azt mondták, a vizesblokkokat akarják fertőtleníteni a vírusveszély miatt. Kérdeztük, milyen hivatalból érkeztek, de csak valami érthetetlen választ adtak. Elküldtük őket, elindultak lefelé a lépcsőkön, nem láttuk, merre mentek tovább – emlékezett vissza.

Az asszony azt is hozzátette: mivel rövid úton véget ért a beszélgetés, arra már nem került sor, mennyi pénzt akartak ezért a „szolgáltatásért” elkérni, vagy inkább szétnézni mentek volna be a lakásokba. Bejelentette az esetet a rendőrségen.

Információk szerint országszerte több településen tapasztaltak ugyanilyen csalási kísérletet. Érdeklődtünk a megyei kapitányság sajtóosztályán, hogy Vásárhellyel kapcsolatban is érkeztek-e hasonló jelzések, amint válaszolnak, visszatérünk a témára. Addig is feltétlenül tartsuk szem előtt, hogy az óvatosság nem árt, hiszen ahogy más helyzeteket, a koronavírus-járvány okozta félelmet is igyekeznek csalók kihasználni, az ötlettáruk, ahogy a portfolio.hu összeszedte, kimeríthetetlen.

csalókoronavírusKoronavírus-világjárvány (COVID-19)