Vásárhelyen is elkezdődött az oltási akcióhét

Nagy sor, de folyamatos haladás jellemezte az oltási héten a vásárhelyi oltópontokat. Az emberek nem panaszkodhattak a szervezésre, jól haladtak. Sőt, a Vásárhelyi TV-nek volt aki elmondta, hogy spontán jött most ide, mert látta, hogy nem nagy a sor. Sok idős ember azt mondta, hogy eredetileg Sinopharm vakcinát kapott. Ha a szervezésre nem is, az időpont foglalásra vagy az egyéb ellátások hiányára többen panaszkodtak a Vásárhelyi TV-nek.

Az ország 101 megyei és városi kórházában indult el hétfőn az oltási akcióhét, melynek keretében előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül kaphatják meg oltásaikat a jelentkezők. A vásárhelyi kórháznál is kisebb sor alakult ki már a kora délutáni órákban. A várakozási idő azonban nem volt több 10 percnél, mivel az egészségügyi dolgozók 2 helyszínen oltották a lakosokat.

A vásárhelyek közül a legtöbben harmadik vakcinájukért jöttek a kórház oltópontjára. A sorban állóak, a koruk miatt veszélyeztetett csoportba tartozók közül szinte mindenki úgy érezte, hogy szükséges a +1 dózis, ugyanis első és második oltásként legtöbben kínait kaptak.

Az oltóponton első két injekciójukat figyelembe véve az orvosok ajánlása alapján választhattak, hogy milyen vakcinával szeretnék beoltatni magukat. Az egyik oltakozó azt mondta, hogy Szputynik kivételével minden van.

A sorban állók között olyan oltásra jelentkező is akadt, aki egészségügyi állapota miatt otthonában kapta volna meg az oltást, azonban hiába várt, nem érkezett meg a háziorvosa. Volt olyan, aki talán emiatt is, csalódottságában, eléggé kritikus véleményt fogalmazott meg a magyar egészségüggyel kapcsolatban.

November 28-áig reggel 7 és este 19 óra között továbbra is várják az oltakozókat, akár 1., 2., vagy 3 injekciójuk felvételére. A kitöltendő dokumentumokat a kórház és a katonaság munkatársai biztosítják a jelentkezőknek.

covidoltási akcióhétvédőoltás