Vásárhelyen gyúr a VB-re az Európa-bajnok férfi, és az ezüstérmes női párbajtőr csapat 

Hódmezővásárhelyen edzőtáborozik az újdonsült Európa-bajnok férfi, és az Eb-ezüstérmes női párbajtőr csapat. Az Európa Játékokon elért sikerek után már a milánói világbajnokságra készülnek, ahol az olimpiai kvalifikáció lesz a tét. 

2016 óta mindig ide, a “béke szigetére” járnak vissza, annyira megfogta őket Vásárhely nyugalma és vendégszeretete.

A múlt heti Európa Játékokon kimagasló teljesítményt nyújtott Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina és Büki Lili: bravúrt-bravúrra halmoztak a döntőig, ahol csak a francia együttes tudta őket megállítani. Az ezüstöt 2007 után először hozhatta el a női párbajtőr csapat.

2010 után nyert újra Európa- bajnoki címet Magyarország, ezúttal a Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely és Andrásfi Tibor összeállítású együttes.

A csapattagok még fáradtak, de a felkészülés folytatódik. A vásárhelyi edzőtáborba így is beiktatnak egy-egy könnyedebb programot is. Voltak már a strandon, Algyőn pedig életük legjobb halászlevét fogyasztották el.

A válogatott sportolók péntekig edzenek Vásárhelyen, a világbajnokság pedig július 22-én kezdődik Milánóban.

A férfi válogatott tagja, Nagy Dávid visszafogottan bizakodó:

Könnyű menet biztosan nem lesz. De ez a stratégia, mint most. Ha fegyelmezettek leszünk és meglesz a tűz, valamint a csapategység, akkor jó nap lehet az is!

A férfi válogatott tagjai a vásárhelyi vívócentrumban
Előtérben a női csapat néhány tagja
edzőtáborpárbajtőrVásárhely