Vásárhelyen és Makón is faágak szakadtak az utakra

Késő este Hódmezővásárhelyen, a Rudnai utcában egy nagyméretű fa két személyautóra dőlt. A fát a hódmezővásárhelyi tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolították, személyi sérülés nem történt – áll a katasztrófavédelem közleményében.

Arról is tájékoztatnak, hogy a Szőlő utcában egy vályogból készült lakóház mennyezetének egy darabja szakadt le a tetőszerkezet beázása miatt. Az elmozdult tetőcserepeket a helyszínre érkező helyi tűzoltók illesztették a helyükre.

Tegnap reggel Makón is nagyméretű faág szakadt a járdára a Lonovics sugárúton, amit a helyi tűzoltók láncfűrésszel távolítottak el. Délben a 4406. számú úton, Szentes közelében egy személygépkocsi hajtott az út menti árokba. Az autó vezetője megsérült, a helyszínre érkező szentesi tűzoltók áramtalanították a járművet.

Kora délután a szegedi Bencfahát utcában egy családi ház kéményébe csapott a villám. A lelógó cserepeket, elmozdult téglákat a szegedi hivatásos tűzoltók visszabontották.

Nagy mennyiségű víz gyűlt össze egy társasház pincéjében Szentesen, a Drahos István utcában, amit a kiérkező szentesi tűzoltók szivattyúztak ki.

Délután Szentesen, a Vásárhelyi úton két személygépkocsi ütközött. A járművekben összesen hárman utaztak, egyiküket a mentők megfigyelésre kórházba szállították. A kiérkező szentesi tűzoltó egységek áramtalanították a járműveket.

BalesetfaágKatasztrófavédelemtűzoltó