Vásárhelyen bölcsisnek lenni egyre jobb

Folytatódik a vásárhelyi bölcsődék fejlesztése és korszerűsítése. A Hóvirág utcai bölcsiben az ágyakat festették át és új matracokat vásároltak hozzájuk, az Oldalkosár utcában pedig a kerítést újították fel. A Hóvirág utcában a rendelkezésre álló 164 ágyból 86-ot felújítottak, az Oldalkosáron pedig közel 9 millió forintot fordítottak a veszélyessé vált kerítés átépítésére.

A friss levegőn mindig egészségesebb aludni, mint bent, ezért is fontos, hogy ezeket a szabadban lévő kiságyakat átfestették és a régi matracokat kicserélték. Természetesen az időjárás nagyban befolyásolja azt, hogy a gyerekeket kint vagy bent fektetik le. Most 164 ágy közül 86-ot újítottak fel a bölcsődék és óvodák korszerűsítését célzó projektnek a keretében.

Brujmann Krisztina, az Egyesített Bölcsődék igazgatója elmondta, hogy egészségügyi okokból a délutáni alvás ideális -5 és +25 C fok között a kinti levegőn, ezért különösen örül a kültéri kiságyak felújításának.

Természetesen csak azokat a gyerekeket altatják a szabadban, akiknek a szülei ehhez hozzájárulnak, de a bölcsődevezető szerint jót tesz a fák alatti, tiszta, benzingőz-mentes környezetben a délutáni pihenő.

Márki-Zay Péter polgármester a Médiacentrumnak elmondta, hogy jelenleg mintegy 15 millió forintot fordítottak a bölcsődékre, és idén már volt egy jelentősebb összegű beruházás, amelynek keretében a világítást újították meg és a klímákat szerelték fel. Idén lesz még egy 6 millió forint értékű beltéri játék-vásárlás is.

Detki Dávid, a kertváros képviselője véletlenül futott bele a Médiacentrumunk stábjába a bölcsőde előtt, éppen akkor, amikor egy lakossági jelzést nézett meg. Valaki arról panaszkodott, hogy a bölcsőde körül felpúposodott a járda. A képviselő mindenképpen szeretné elérni, hogy ezen a szakaszon a járda is megújuljon. Egyúttal megnézte ő is a kültéri ágyacskákat, azt mondta, kedvet kapott újra gyereknek lenni, hiszen ő is ide járt bölcsődébe annak idején.

Az Oldalkosár utcai bölcsődénél is a felpúposodott járda és a megdőlt kerítés okozott problémát, ezért láttak hozzá a felújításhoz nyár végén. Mostanra elkészült az új kerítés, ami biztonságosabbá és szebbé teszi a bölcsi környékét. Ráadásul elkészült egy új kerékpártároló is az intézmény területén.

Az idén 54 éves Oldalkosár utcai bölcsődét az új, kétszínű kerítésének köszönhetően most már sokkal jobban meg tudják különböztetni a vásárhelyiek a mellette lévő óvodától. Ráadásul egy új házszámtáblát is elhelyeztek a bejáratnál.

bölcsődeBrujmann KrisztinaHódmezővásárhelyi Egyesített BölcsődeMárki-Zay Péterúj kerítésúj kiságyakvásárhelyi hírek