A nyári időszakban is napi 2000 adag ételt főz a Hódmezővásárhelyi Közétkeztetési Intézmény. Bár a tanév során ennek kétszerese is ételhordókba és tányérokra kerül, a nyári szünet alatt érvényes ügyeleti rend idején napi 600 óvodást és 300 kisiskolást látnak el. A visszajelzések alapján úgy döntött a vezetőség, hogy Kalmár Zsigmond Szakközépiskola mellett a Cseresnyés Kollégiumi konyhájukat is nyitva tartják, így gördülékenyebb lesz a működésük.
A Hódmezővásárhelyi Közétkeztetési Intézmény idén nyáron is biztosítja az óvodás és iskolás fiatalok ellátását. Változatlanul folytatják a szociális és üzemi étkeztetést, a Kalmár Zsigmond konyhája mellett a Cseresnyés Kollégium is nyitva tart a gördülékeny kiszolgálás érdekében. A tanév során napi 4000 adag ételt főznek a HKI konyháin, ez a nyári időszakban hozzávetőleg a felére csökken.
Mucsi Tamás intézményvezető a Vásárhelyi TV-nek elmondta, az óvodában 600-an vannak ügyeletben, a kisiskolások közül pedig 300-an, tehát körülbelül 900 gyermek. Ez a szám változik, felmegy 1000-re aztán lemegy 850-re, de körülbelül 900 fiatal nyári étkezését biztosítják. Emellett vannak még számolni kell a nyári táborokkal is.
Az étel, a környezet és a kiszolgálás minősége is folyamatosan javul a vásárhelyi közétkeztetésben. Idei minősítésük 86 %-os lett, amely már jó eredménynek számít. Ezt támasztja alá az is, hogy a legutóbbi 2019-es mérésük óta 12% pontot tudtak javulni.
Rendet raktunk, tisztaságot, higiéniát még jobban figyeltünk. A tálalás módját, az étel útját a konyhától az asztalig. Minden folyamatot elemeztünk és most itt állunk. Másfél éve kezdtük el ezt a folyamatot, én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó folyamat. Szépen haladunk előre.
– nyilatkozta Mucsi.
A közétkeztetési intézmény vezetője úgy látja, hogy az épületeik felújítása után tovább javulhat a megítélésük. Mindent megtesznek a fejlődés érdekében és törekszenek egyre közelebb jutni a 100 százalékhoz.