Vásárhely támogatja az időseket – már lehet kérvényezni

Hódmezővásárhely önkormányzata minden évben segíti a nyugdíjasokat, ez idén sincs másként. Már lehet jelentkezni az egyszeri települési támogatásra, amit a Polgármesteri Hivatalnál lehet igényelni.

Azok a 65 évesnél idősebb vásárhelyiek, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a 163 ezer 875 forintot és egyéb jövedelme nincs, 15 ezer forintos támogatást igényelhetnek. Azok a nyugdíjasok pedig, akiknek a jövedelme nem éri el a 100 ezer forintot, ők 22.500 forintot kérvényezhetnek az önkormányzatnál, amelyet bankszámlára utalnak vagy postai utalványon fizetnek ki, amennyiben a feltételeknek megfelelnek.

A kitöltendő formanyomtatvány megtalálható interneten, a város honlapján, vagy a városháza portáján is lehet igényelni. Azon lakosok, akik nem tudják ezt egészségügyi okokra hivatkozva önmaguk intézni, természetesen megbízhatják hozzátartozójukat az ügyintézéssel. A kérelemhez a személyigazolvány, a lakcímkártya, az előző hónap nyugdíjösszegének igazolása, ami lehet bankszámlakivonat vagy postai szelvény – ez utóbbi esetén (mivel a postai szelvény nem tartalmazza a nyugdíjas nevét) a nyugdíjfolyósító zöld színű összesítője is szükséges, vagy a nyugdíj törzsszámát igazoló irat.

A külterületen élőknek a tanyagondnokok kiviszik az űrlapot és segítenek is a kitöltésben, majd beviszik azt a városházára.

A Vásárhelyi Nyugdíjas Szövetség hagyományosan most is segít a kitöltésben és a tagjai között is van, aki igénybe veszi a támogatást.

A kitöltött űrlapokat november 15-ig lehet leadni a városházán.

Hódmezővásárhelynyugdíjastámogatásvásárhelyi hírek