Vásárhely számít a kormány pénzügyi támogatására

Kiegyensúlyozott, ám előremutató költségvetést készítettek a város számára – mondta a csütörtöki közgyűlés előtt a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában Márki-Zay Péter. A polgármester bízik abban, hogy a kormány a rezsitámogatások következő körében Hódmezővásárhelynek is juttat pénzforrásokat.

A csütörtöki közgyűlésen minden bizonnyal újra szóba kerül a földadó, amivel kapcsolatban több kritika érte a városvezetést. Márki-Zay Péter elmondta: az a céljuk, hogy minden vásárhelyi pontosan tájékozódjon ebben az ügyben, akár érintett, akár nem. Hangsúlyozta, hogy az ebből az adóból származó bevételt teljes egészében a rászorulók megsegítésére fogják fordítani. Bízik abban, hogy a kormány is segíteni fogja az önkormányzatot, így a rezsitámogatások következő köréből nem hagyják ki Hódmezővásárhelyt.

A polgármester kifejtette: „Nagy mértékben számítunk arra, hogy a kormány meggondolja magát, és a vásárhelyiek is megkapják, amit megérdemelnek, elképzelhetetlen számomra, hogy egy képviselő lustasága vagy rosszindulata miatt egy egész város, 43 ezer ember – jelentős részük Fidesz szavazó -, bűnhődjenek, az ő pénzüket vegye el.”

Márki-Zay Péter egyértelművé tette, hogy Lázár Jánost teszi felelőssé, hogy az első körben a megyei jogú városok közül egyedül Hódmezővásárhely nem kapott állami támogatást a rezsiválság kompenzálására. Ezért felszólította a város egyéni országgyűlési képviselőjét – aki egyben kormánytag – hogy támogassa Vásárhelyt, amikor a támogatásról döntés születik a következő körben. A költségvetés egyébként kiegyensúlyozott lesz, és több fejlesztésre biztosít majd forrást.

HódmezővásárhelyköltségvetésközgyűlésLázár JánosMárki-Zay Péter