Vásárhely megbecsülését érdemelte ki Szabó Gáborné

„Signum Urbis Honorantis” azaz A Város Megbecsülésének Jele kitüntetést adományozott a hódmezővásárhelyi önkormányzat Szabó Gáborné címzetes igazgatónak.

Szabó Gáborné főiskolai tanulmányai befejezése után a volt Nagy Sándor utcai – ma Aranyossy Ágoston – Általános Iskolában kezdett dolgozni. Munkaviszonyának 39 évéből 21 évig volt intézményvezető, mely egyedülálló időtartam ebben a beosztásban. Vezetése alatt indult az intézményben a mindmáig működő terápiás célú úszás és lovaglás oktatás.

Elindította az évenként megrendezésre kerülő jótékony célú kulturális est sorozatot, olyan vendégművészekkel, mint Antal Imre, Pécsi Ildikó, Lukács Sándor.

Alapító tagja a 25 éves fennállását ez évben ünneplő Rotary Club Hódmezővásárhely civil szervezetnek. Azóta is önzetlenül, folyamatosan dolgozik annak érdekében, hogy minél hatékonyabban betölthesse társadalmi küldetését a közösség. Megkapta a Paul Harris és a Szent-Györgyi Albert díjat.

Jelenleg is aktívan kiveszi a részét a feladatokból, gyógypedagógiai órái mellett idős művésznek segít napi rendszerességgel.

Hódmezővásárhelykitüntetés