Vásárhely biztosítja a külterület legsűrűbben lakott tanyaközpontjaiban az ovibuszt

Napi százezer forintba kerül a városnak a hétfőtől induló szolgáltatás. Kútvölgyről a gyerekeket a tankerület szállíttatja be, de van ahonnét a menetrend szerinti járatokkal jönnek be a városi iskolákba, óvodákba.

Ugyanaz a Balaton Busz és Szignumbusz üzemelteti majd a járatokat, az egyik az egyik, a másik a másik járatot, mely konzorciumban a tervek szerint szeptember 30-tól a városi buszközlekedést is biztosítja. A

Márki-Zay Péter polgármester elmondta, a városnak ez a két cég adta a legjobb ajánlatokat. – Napi 47 és 50 ezer forint a szolgáltatás díja, azaz naponta mintegy 100 ezer forintért tudja a gyerekeket behozni a városi intézményekbe a város Batidáról, Kútvölgyről és Szikáncsról.

Ez az idén közel 30 gyermek utaztatását jelenti. Kútvölgyről, ahogy tavaly is, a Hódmezővásárhelyi Tankerület szállíttatja be a városba a gyerekeket, mely – bár logikus lenne, hogy ez ügyben összefogjon a várossal, ezt nem kívánta megtenni. A Szikáncson, Erzsébeten és a Batidán élő gyerekek pedig menetrend szerinti járatokkal jönnek Vásárhelyre és utaznak onnét haza. A szülőknek annyi könnyebbsége lesz, hogy a 14 év alatti gyerekek ingyen utazhatnak a menetrend szerinti járatokon, egy kormányrendeletnek köszönhetően.

Nézze meg a Vásárhelyi Televízió erről készült riportját.

balatonbuszBatidaErzsébetHódmezővásárhelyóvodaóvodabuszSzikáncstankerületVásárhelyvásárhelyi hírek