Vásárhely a legbiztonságosabb város

Szabó Zsolt hódmezővásárhelyi rendőrkapitány számolt be a szerdai közgyűlésen a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság 2023-as munkájáról, valamint Kovács Ferenc tűzoltóparancsnok a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tavalyi Negyven százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a tavalyihoz képest.

Vásárhelyen tavaly nem történt emberölés, rablás, zsarolás vagy kifosztás. Az egyéb kiemelt bűncselekmények aránya pedig negyven százalékkal csökkent. Kevesebb betörés történt a városban, gépjárműlopás egyáltalán nem volt. Felével csökkent a testi sértések száma, harmadára esett garázdaságok aránya, negyedével kevesebb rongálás történt.

A város támogatásával közösen kábítószerellenes kampányt is indít a rendőrség, valamint folytatják a balesetmegelőzési programjaikat is – mondta Szabó Zsolt rendőrkapitány.

Szabó Zsolt rendőrkapitány

Csökkent a tűzesetek száma is Vásárhelyen és kevesebb szén-monoxid mérgezés történt a városban tavaly – derült ki Kovács Ferenc tűzoltóparancsnok beszámolójából.

Tavaly összesen 640 katasztrófavédelmi esemény történt, ebből 128 tűzeset, 512 pedig műszaki mentés. A tűzesetek száma mintegy ötödével csökkent a korábbi évhez képest 2023-ban.

Kovács Ferenc tűzoltóparancsnok

HódmezővásárhelyKovács FerencközgyűlésrendőrségSzabó Zsolttűzoltóság