Vásárhellyel kapcsolatosan bizottságot alakít Márki-Zay Péterrel – Néhány fontos gondolat Lázár János tegnap esti fórumáról

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tegnap este Lázár János egy lakossági fórumon vett részt, a Népkerti Söröző udvarán. A helyi és az országos sajtóban megjelenteken kívül még sok érdekeset mondott. Hamarosan létrejön egy bizottság, hogy a Hódmezővásárhelyet érintő legfontosabb fejlesztési kérdésekről tárgyaljanak. Ebben Mucsi László és Markó Csaba fogja őt képviselni.

Elárulta, hogy nem számított erre a választási eredményre, óriási felelősség ez a bizalom. 140/80 volt a vérnyomása a legkritikusabb pillanatban, április 3-án 19 órakor választás vége, de még az eredmények előtt. Egy kád forró vízben ülve elmélkedett a jövőjén, mikor gyermekei hozták az első olyan hírt, mely azt mutatta, hogy azokban a szavazókörökben, ahol biztosan lehetett tudni, hogy ha ott nyernek, akkor már jók lehetnek. Ez nem az ő győzelme, mondta, ez nagyon sokaké, véleménye szerint hősiesen küzdöttek azért, hogy Hódmezővásárhelyen jobb legyen az élet.

Elmondta azt is, hogy meglátása alapján győzelmének az oka az volt, hogy a bizalomért házról házra járt, mind a 19 településen különböző igények, problémák vannak, közvetlen a kapcsolata a választópolgárokkal. Hozzátette, 2002 óta az egyéni országgyűlési képviselőséget tartja a szakma csúcsának, ahogy fogalmazott, a közvetlen szolgálat miatt.

2018 februárja után megvolt annak a politikai oka, hogy miért nem volt jelen, vagy keveset Vásárhelyen. A másik ok, hogy választókerületének településeit akarta megismerni. Ahogy mondta, ott kellett bedolgoznia magát. Szerinte a 2018-19-es önkormányzati eredményekkel még azok is veszítettek, akik nyertek.

Lázár János a megbékélésről beszélt, amely fontos Hódmezővásárhelynek, hogy fegyverszünet legyen, de azt elmondta, hogy szerinte 300 embert, saját szavaival élve, mészároltak le a hódmezővásárhelyi városházán, mielőtt Kis Andrea is erre a sorsra jutott, ő magát az 50-es években érezte, mert bárkit kirúgtak, akinél a hit vagy a gyanú felmerült, hogy köze volt Lázár Jánoshoz.

Mindig kérdezték tőlem, hogy 2018-22 között miért nem jövök Vásárhelyre, miért nem mutatkozom, csinálom ezt, vagy azt? Hát azért, mert 2018-ban és 19-ben mi fideszesek veszítettünk, s ebben a városban a vereségnek megvan a morális, erkölcsi és etikai következménye. Nem tudtam vesztesként úgy odaállni a választók elé, mintha semmi nem történt volna. Bár én 18 áprilisában nyertem, de én egy olyan közösséget vezetek, képviselek, szimbolizálok, amely mégis csak elveszített 2 választást egymás után

– mondta Lázár.

Hogy mennyire sikerül a feleknek maguk mögött hagyni a múltat, az majd kiderül. Annyi biztos, hogy közös bizottságot alakít Lázár János és Márki-Zay Péter. Erről az országgyűlési képviselő beszélt csütörtöki fórumán Hódmezővásárhelyen. Lázár úgy fogalmazott, hogy fegyverszünetet kötöttek, háttérbe helyezték sérelmeiket és a város fejlődése érdekében együtt fognak dolgozni a következő két évben.

A legfontosabb feladatok a bérlakás-program, az iskolák fejlesztése, az Ipari Park fejlesztése, elsősorban élelmiszeripari irányban. A bizottságban Mucsi László és Markó Csaba fogja képviselni Lázár Jánost.

Tekintsenek meg néhány képet a tegnap esti fórumról:

HódmezővásárhelyLázár JánosMárki-Zay PéterNépkerti Söröző