Vásárhellyel ismerkedtek a diákok

Idén sem maradhatott el az év egyik nagyon fontos vetélkedője: a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Technikum a város kulturális értékeinek megismerése céljából 51. alkalommal rendezte meg az „Ismerd meg Vásárhelyt!” elnevezésű versenyt – tájékoztatta a Médiacentrumot Molnár Márton pedagógus.

Szombaton már 9 órakor ellepték a versenyzők a belvárost, kutatva a választ a feladatlapjukon szereplő kérdésekre, melyeknek témaköre városunk emlékhelyeire, híres személyeire, emléktábláira, épületeire, vagy éppen emlékműire irányultak.

A versenyen 2 fős csapatok indulását várták több kategóriában, 5-8. osztályos tanulók és középiskolások is részt vehettek a megmérettetésen. Azonos pontszám mellett az a csapat lett a győztes, amelyik rövidebb idő alatt tudta teljesíteni a feladatokat. Ennek megfelelően az Eötvös udvarán elhangzott eredményhirdetésen az általános iskolás kategóriában holtversenyben Torzsa Vazul és Hevesi Attila (Németh László Gimnázium és Általános Iskola), illetve Zsoldos Nóra és Posztós Lilla (Klauzál Gábor Általános Iskola) lett az 1. helyezett, a további helyezéseket (3-7. hely) a Szent István Általános Iskola csapatai érték el.

A középiskolás kategóriában szintén holtversenyben Szántai Henrietta és Lászlai Noémi, illetve Zsoldos Nóra és Posztós Lilla (mindkét csapat az Eötvös József Technikum színeiben) vehette át az I. helyezésért járó díjakat.

Eötvös József TechnikumHódmezővásárhelyKlauzál Gábor Általános IskolaNémeth László Gimnázium és Általános Iskolavárostörténet