Vármegyei résztvevő is a szorítóba lépett

Öt – közülük egy Csongrád-Csanád vármegyei – pénzügyőr lépett szorítóba nemrégiben a Madárfészek bokszakadémiának otthont adó újpesti Kellner Ferenc Sportközpontban a Police Fight Challenge 2023 Meghívásos jótékonysági küzdősport gála mérkőzésein. Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A gála a 2018 februárjában, szolgálatteljesítés közben elhunyt Mátyás Balázs posztumusz rendőr törzsőrmester előtt tisztelgett, a szervezők a rendezvény teljes bevételét felajánlották a Szolgálat-teljesítés Közben Alapítvány részére.

Kupát és érmes is kaptak a győztesek

A szimpla sporteseményen túlmutató méltó megemlékezésen a rendészeti vonalat erősítve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal küzdősportolói mellett megmérettették magukat rendőrök, NKE-hallgatók, TEK-munkatársak és BV-dolgozók, továbbá helyet kapott a programban három bemutató jellegű mérkőzés is, hazai válogatott, és határon túli indulók részvételével. Az öt fős NAV-os különítmény tagjai nem csupán elhunyt fegyvertársuk iránti empátiájukat mutatták meg részvételükkel, de bebizonyították, hogy a munkájukban elengedhetetlen csapatmunkával, adott helyzetben bőven képesek színvonalas önálló (sport)teljesítményre is.

Nagy volt a küzdelem

A többszáz néző előtt lebonyolított eseményen Hajdu János rendőr altábornagy, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója, Markó Attila rendőr dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese mellett jelen volt, érmeket és elismeréseket adott át a NAV képviseletében Dobozi Tamás pénzügyőr alezredes, kétdanos karatemester, a Bevetési Igazgatóság (BEVIG) főosztályvezetője és Habda Zsolt pénzügyőr őrnagy, kétdanos karatemester, többszörös magyar válogatott, a BEVIG főosztályvezető-helyettese.

Pénzügyőr résztvevők:

Ferenczi Fanni pénzügyőr hadnagy K1, (KMBI)

Nagy Attila Levente pénzügyőr hadnagy K1, (BEVIG)

Farkas György pénzügyőr hadnagy ökölvívás, (KMBI)

Szöllősi Richárd pénzügyőr hadnagy ökölvívás, (KMBI)

Oláh Gábor pénzügyőrőrmester K1, (Csongrád AVIG)

bokszCsongrád-Csanád megyeemlékkupaNemzeti Adó- és Vámhivatalökölvívás