Varga Judit szerint Hamilton álhírt terjeszt és inkább maradjon az autóversenyzésnél

A magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre – így reagált az igazságügyi miniszter Lewis Hamilton nyilatkozatára, aki a melegellenes pedofiltörvényt kritizálta.

A hétszeres Forma–1-es-világbajnok a Magyar Nagydíj miatt jött Magyarországra. Instagram oldalán gyávának és elfogadhatatlannak ítélte a magyar kormány homofób törvényét. Arra biztatta a magyar embereket, hogy ,,a közelgő választáson a szavazatukkal támogassák az LMBTQ-közösség jogainak védelmét, hiszen most nagyobb szükségük van a támogatásra, mint valaha.”

Varga Judit, igazságügyi miniszter szerint Hamilton csatlakozott „a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához”, de „a magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre”. Azt is hozzátette, hogy ,,a KRESZ vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből”, a pilótától pedig azt kérte, „mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt”. ,,A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél” – zárta bejegyzését Varga.

álhírforma 1gyermekvédelmi törvényVarga Judit