Váratlanul közölték, hogy bezár az algyői Takarékbank is

Az algyői önkormányzatot hétfőn tájékoztatták, hogy december 14-én bezár a bank és ATM nem lesz. Molnár Áron polgármester ,,érthetetlennek és elfogadhatatlannak” nevezte a döntést, közölte, mindent megtesznek, hogy maradjon a nagyközségben ez a fajta szolgáltatás.

A bank tájékoztatása szerint a Búvár utcai fiókot ,,összevonják” a szegedi, Széchenyi téri bankkkal és megszűnik az ATM is, a legközelebbi Szegeden lesz. A nagyközség fiókjában az ügyfélfogadás december 14-én, 12 órától megszűnik, a lakosok pedig a szegedi bankfiókba mehetnek ezentúl.

Molnár nem hiszi, hogy a döntés politikai alapon történt volna, de egy ilyen kis közösségben rögtön politika lesz belőle. Szerinte a legnagyobb veszteség a bankautomata megszüntetése lesz, bár a postán lehetséges továbbra is a készpénz fölvétel, ez nem helyettesíti teljes mértékben a megszűnő szolgáltatást – vélekedett.

– jelentette ki és hozzátette, a hangzatos „Most a vidék jön” politikai szlogen sajnos önmagában nem elég arra, hogy a vidéket ne érje ilyen, a józan észt nélkülöző intézkedés.

Mint azt szeptemberben megírtuk, Vásárhelyre irányították a földeáki és a maroslelei takarékbankosokat is.

algyőbezárásMolnár ÁronTakarékbank