Választási vita: Márki-Zay Péter elfogadja Deutsch Tamás meghívását – többen jeleztek hasonlóan

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt EP-listavezetője és a párt elnöke elfogadta Deutsch Tamás vitára való felhívását, írja a párt sajtóközleményében. Még több, nem kormánypárton lévő párt is szívesen vitázna (végre) a Fidesszel.

A Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke leszögezte: a fideszes politikus megszólításában ugyan nem érezte, hogy az neki is szólna, hiszen keresztény emberként sosem támogatott háborút, és nem tartja magát baloldalinak, de mivel mindig is a konstruktív, építő vita pártján állt, ezért elfogadja Deutsch Tamás kihívását, amennyiben az élő közvetítéssel és független műsorvezetővel valósul meg, kizárva annak lehetőségét, hogy később manipulálják a felvételeket.

Magyar Péter korábban kihívta Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy nyilvános vitára. A DK Gyurcsány helyett EP-listavezetőjüket, Dobrev Klárát küldené a vitába, míg a Fideszből Deutsch Tamás tartja lehetségesnek a vitát, bár többször odaszúrt politikai ellenfelének és feleinek, amikor azt írta, diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni. Továbbá, ahogy fentebb is olvasható, minden politikai ellenfelét ,,lebaloldalizta”, dollárbaloldalizta. Magyar erre válaszul Deutschot drogos, közpénzfaló bohócnak nevezte.

Egy nyilvános, fideszes képviselő részvételével zajló vita a kisebb pártoknak is ritka lehetőség lenne. Márki-Zay Péter mellett Vona Gábor (Második Reformkor), Róna Péter (Jobbik-Konzervatívok) és a Mi Hazánk részéről Toroczkai László is hajlandó kiállni vitázni.

Deutsch TamásEP-választásEurópai ParlamentMagyar PéterMárki-Zay PéterRóna PéterToroczkai LászlóVona Gábor