Vajon nyerni tud idegenben a Kosársuli?

Bizakodóak a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli játékosai a dobogós Sopron elleni győzelmet követően. Vuk Pavlovics játékosai vasárnap Budapestre, a Pénzügyőr SE otthonába látogatnak, ahonnan győzelemmel szeretnének hazatérni.

A kék-sárgák eddig veretlenek a Hódtói Sportcsarnokban, ám az idegenbeli jó szerepléssel egyelőre még adósak maradtak. A soproniak elleni győzelemben meghatározó szerepet játszó Kelemen Balázs csak a sikerrel lenne elégedett a tabellán őket közvetlenül, a hatodik helyen követő riválissal szemben. Ugyanakkor a rutinos, jó erőkből álló fővárosiakkal szemben nem lesz könnyű dolguk, mivel Bagi Melinda együttese éppúgy 7-8-as mérleggel áll, mint a Kosársuli.

A náluk pattogtató játékosok közül Kerkai Ákos van a legjobb formában, ő a legutóbbi, Bonyhád elleni parázs meccsen 37 pontot hintett, abból 15-öt hárompontosból. Kelemen Balázs szerint maga a mérkőzés helyszíne, a CAMUGO® SportLab Kosárlabda Csarnok is igencsak különleges helyszínnek számít. A vásárhelyiek 66-os mezt viselő kosarasa leginkább egy hangárhoz hasonlította a pálya hangulatát, ahol a pontos célzást a rendkívül merev gyűrűk sem segítik.

A mérkőzés tétje az 5. hely megtartása a Kosársulinak. Amennyiben győzni tud a Hódmezővásárhely, akkor elérhető közelségbe kerül a tabella negyedik helyezettje, a Tiszaújváros is. A Kosársuli legközelebb február 10-én játszik hazai pályán, akkor a Bonyhád látogat majd a Csongrád-Csanád megyeiekhez.

kosárlabdakosársuliVásárhely