Vajas Dávid nyerte a IV. Vásárhelyi Csípősevő versenyt

Kilencen láttak neki a csípős bolognai elfogyasztásának, melyre 20 percet kaptak. Vajas Dávid (a címlapkép jobb oldalán) 1 perc 16 másodperc alatt belapátolta, a második helyezett vásárhelyi Fodor Máriának 1 perc 23 másodperc kellett csak hozzá.

Szombat délelőtt a gyerekeknek rendeztek dinnyeevő versenyt, majd délután a felnőtteknek chilipaprikaevő versenyt a Kossuth téri I. Vásárhelyi Chilis Napok és Gasztro Fesztiválon. Ma délután, mintegy záróprogramként pedig a IV. Vásárhelyi Csípősevő versenyt rendezték meg. A megmérettetésre közel kétszázan voltak kíváncsiak, s szurkoltak az összesen 9 induló versenyzőnek, köztük a négy hölgynek, külön is a vásárhelyi Fodor Máriának.

A vásárhelyi Fodor Mária csak 7 másodperccel maradt el az első helyezettől.

A Dobsa Tibor által szervezett – az ízlelőbimbók mellett a teljes versenyzőt próbára tevő -aki vetélkedő feladata egyszerűnek tűnt, minél gyorsabban el kellett fogyasztani a 200 gramm tésztát, s a ráöntött rendkívüli csípős 300 gramm bolognai ragut. A két turnusban az asztalhoz ülő versenyzők erre összesen 20 percet kaptak, s a szabályok szerint aki feladta, az kiesett. Nos ilyen versenyző egy sem akadt, de olyan sem, aki – miután végzett az étellel, a két percnyi várakozás után tejet akart volna inni – csillapítandó a száját ért megpróbáltatásokat.

A versenyzők (fehér pólóban) és a szervezők (pirosban), a verseny vége után

Ellenben percek alatt bekapkodták a forrón tálalt ragut, káprázatok sebességgel lapátolva befelé a műanyag villával az ételt. Olyannyira, hogy az első helyezett 1 perc 16 másodperc alatt végzett, míg a második helyezett csak 7 másodperc alatt maradt el. De még a leglassabb versenyző is, aki először vett részt ilyen megmérettetésen, 3 perc 55 másodperc alatt habzsolta fel az ételt.

Az eredmények: 1. szegedi Vajas Dávid, aki azt mondta az étel elfogyasztása után, hogy a nyelve hátsó részén érzi inkább, hogy csípőset evett. A 2. helyezett vásárhelyi Fodor Mária pedig azt, nagyon finom volt a bolognai, s számára semmiség volt azt megenni.

A további sorrend: 3. Gila Dávid, 4. Magyar Zoltán, 5. Gábor Dominika, 6. Gál Zsuzsa, 7. Szűcs Géza, 8. Domján Gábor, 9. Fach-Melter Eszter.


bolognaicsípősevődobsa TiborKossuth térVásárhelyverseny. IV. Vásárhelyi Csípősevő verseny