Vádat emeltek: Bántalmazta és teljesen elhanyagolta gyermekét

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki felesége halálát követően éveken keresztül okozott súlyos traumát gyermekének.

Az ügyészség sajtóközleményében azt írja: a vádirat szerint a vádlott feleségének 2016-ban bekövetkezett halálát követően egyedül nevelte az akkor 9 éves kislányát. A 2020. tavaszáig tartó időszakban a vádlott súlyosan elhanyagolta a kiskorú nevelését és gondozását a többi között úgy, hogy nem gondoskodott a gyermek megfelelő személyes higiéniájáról, ruházkodásáról, valamint az általuk lakott ingatlan tisztán tartásáról, illetőleg télen annak felfűtéséről.

Tette mindezt annak ellenére, hogy rendszeresen kaptak adományként ruhákat, melyek azonban többnyire az ingatlanban maradtak csomagolatlanul. A kiskorú nem tisztálkodott rendszeresen, az iskolában is piszkosan, ápolatlanul jelent meg. Rendszeresen előfordult, hogy heteken át ugyanazt a ruhát hordta, ugyanazt a fehérneműt viselte. Ezt az állapotot észlelve az iskolában tisztálkodási lehetőséget biztosítottak számára, ahol letusolhatott, hajat moshatott. Az iskolában a tanárok és az osztálytársak tisztálkodási eszközöket, ruhákat, fehérneműket gyűjtöttek a kislánynak.

A férfi érzelmileg is elhanyagolta a gyermekét, egyáltalán nem segített neki feldolgozni édesanyja halálát. Mindezt még meg is nehezítette oly módon, hogy rendszeresen ok nélkül kiabált és veszekedett vele, valamint hetente több alkalommal tettleg is bántalmazta. Tenyérrel arcon ütötte, több alkalommal nadrágszíjjal is elverte a gyermekét. A bántalmazások során előfordult, hogy 8 napon belül gyógyuló és egyéb látható sérülései keletkeztek a kislánynak, az ütések okozta fájdalom mellett.

A járási ügyészség a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja.

bántalmazásCsongrád-Csanád Megyei FőügyészséggyermekHódmezővásárhelyi Járási Ügyészség