Vádat emeltek az ismerőseiket agyonverő szegedi hajléktalanokkal szemben

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt négy szegedi hajléktalan ellen, akik tavaly májusban olyan kegyetlen módon bántalmazták három sorstársukat, hogy egyikük életét vesztette.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. május 27-én, közös italozásuk során elhatározták, hogy mondvacsinált sérelmeik miatt megleckéztetik haragosaikat. A két férfi és két nő délután felkeresték egy erdős területen lakó két ismerősüket. Először megverték, majd az eldurvuló támadás során késsel többször megszúrták őket. Egyiküket egy kutyalánccal kikötözve, szexuálisan is kíméletlenül bántalmazták. Ugyanezen a napon, este a négy vádlott átment a harmadik férfihoz, akire szintén rátámadtak. Őt embertelen brutalitással, egy vasrúddal verték össze, majd otthagyták. A sértett rövid idő leforgása alatt belehalt a neki okozott sérülésekbe.

A főügyészség a vádlottakkal, mint többszörös visszaesőkkel szemben, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete valamint szexuális erőszak bűntettének és személyi szabadság megsértése bűntettének minősített esete miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő terheltek bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Az elkövetéshez használt egyik eszközről a szemlekor a nyomozó hatóság készített felvételt.

emberöléshajléktalanharagosSzegedSzegedi Törvényszékszexuális bántalmazásvasrúd