Üzemanyag: ma nem volt benzin a hódmezővásárhelyi OMV kúton – egyes információk szerint holnap már lesz

Hírportálunk, a Hódpress már az elmúlt hét elején megírta, hogy baj lehet az OMV kutakon, mert az osztrák finomító leállt. A magyar kormány a hazai üzemanyag-ellátás biztosítása érdekében felszabadította a stratégiai benzin- és dízeltartalékok egy részét, ezzel segítve a schwechati olajfinomító leállása miatt kialakult helyzeten. Az üzemanyaghiány azonban mégis jelentkezett az osztrák társaság töltőállomásain, erről tegnap több országos hírportál is beszámolt.

Hódmezővásárhelyen sem kivétel, a város 7 és fél ezer tagot számláló HMVHELY Car Life csoportjában ma posztolták, hogy nincs benzin az OMV-nél.

Az egyik kutas kommentben jelezte, holnap kapnak, de ezt egyesek kétkedve, mások örömmel fogadták.

Személyesen is elmentünk a hódmezővásárhelyi OMV benzinkútra. Ottjártunkkor csak dízelt lehetett tankolni, de a benzines kútoszlopokon ilyen feliratok fogadták az autósokat.

Valószínűleg ez a hír sokakhoz eljutott, mert kevesen kanyarodtak be a töltőállomásra, ők is természetesen dízelt töltöttek, de akadt olyan, akiről tudták, hogy benzines, és jelezte neki a munkatárs, hogy ma hiába jön. A benzinkút vezetője nem adhatott nekünk interjút, az OMV pedig nem kommunikál az ügyről más, országos sajtóorgánumoknak sem.

Az eseményeket mindenképpen figyelemmel kísérjük a továbbiakban is. Reméljük, holnapra tényleg rendben lesz minden.

benzindízelOMVüzemanyag