Uniós források: ezúttal nagyon komoly kéréssel fordult az Országgyűléshez a ,,mulatós polgármesterként” is ismert faluvezető

Alpár György, a Baranya megyei Drávaszerdahely polgármestere kérné a Tisztelt Házat arra, hogy csatlakozzon az ország az Európai Ügyészséghez, mert így az önkormányzatok is forrás nélkül maradhatnak.

Bejegyzésében azt írja, hogy az uniós források megszerzésének egyik gátja az, hogy Magyarország mindeddig nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez, így Drávaszerdahely Község Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazta őt arra, hogy Magyarország csatlakozását kérve forduljon a Magyar Országgyűléshez.

Azt is hozzáteszi, hogy ezzel együtt Magyarország önkormányzatainak, képviselő-testületeinek, polgármester kollégáknak csatlakozását is kéri ehhez a kezdeményezéshez, hiszen számukra elengedhetetlenül fontosak az uniós támogatások a települések fejlesztéséhez, de most már a fennmaradás érdekében is.

Úgy gondolja és hiszi, hogy Magyarországnak nincs titkolni valója, az Európai Ügyészéghez való csatlakozás pusztán formalitás, de ennek elmaradása az uniós támogatások folyósításának legfőbb akadálya.

Alpár György egyébként 2006 óta Drávaszerdahely polgármestere.

Alpár GyörgyDrávaszerdahelyEurópai Ügyészségönkormányzatiságpolgármester