Újranyitották a postát Szikáncson

A Magyar Posta hétfői tájékoztatása szerint 32 településen 45 fiókot nyitnak újra, az önkormányzatokkal kötött megállapodások értelmében. A közleményben nem tértek ki rá külön, de január 2-án újranyílt a szikáncsi kisposta is.

A bezárt 366 fiók közül 45 újranyitott hétfőn, ezek után a jogszabályi kötelezettségként előírt nagyjából 1600 helyett országszerte 2233 posta áll az ügyfelek rendelkezésére. A közleményben kiemelték, hogy a Posta új vezetősége az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív egyeztetéseket folytatott a postahelyekről. Ahol a települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, ott megállapodás született a további működésről.

Mint az ismert, október végén jelentette be, hogy 210 településen 366 postahivatal működését szüneteltetik a háború és a szankciók okozta válság, az energiaárak radikális megemelkedése miatt.

Hódmezővásárhelyen több tiltakozás is volt a bezárások ellen. A város szerette volna mind a három fiókot újranyitni, de a Magyar Posta csak az egyiket támogatta. A közgyűlés végül egyhangú szavazattal a szikáncsi mellett döntött a decemberi ülésen. Ennek értelmében az önkormányzat fizeti a működési költség felét, ez évi 4 millió forintot jelent.

közgyűlésMagyar PostaSzikáncsújranyitás