Újra várta a vevőket az Árkádos piac

Egy hónap kihagyás után újra várta az Árkádos piac a helyi kézműves portékák iránt elkötelezetteket a szokott időben az Árpád utcai Tájház tövében. A járványhelyzet némi bizonytalanságot és óvatosságot keltett, mert a tavaszi szezon kevesebb árussal és érdeklődővel indult. A résztvevők azt remélik, hogy hamarosan ismét ugyanaz a forgatag jellemzi a vásárhelyi vásárt, mint fénykorában.

Bár az időjárás kedvezett múlt pénteken az újranyitott Árkádos piacnak, mégis a megszokotthoz képest kisebb forgalmat lehetett tapasztalni az Árpád utcai Tájháznál. A járványhelyzet a vásárlókat és kézműveseket egyaránt óvatosságra inti.

– Nagyon vártam már, hogy újra vissza lehessen jönni, bár nyilván első a biztonság, most ez a legfontosabb. Nagyon nehéz volt átvészelni ezt az időszakot, otthon lenni, az alkotási vágy ugyanúgy megvolt, ugyanúgy készítettem a termékeimet. Rossz volt, hogy nem tudtam megmutatni, az emberekkel nem tudtam találkozni. Nagyon jó megosztani velük, amit készítek – mesélte a Vásárhelyi Televíziónak Csintalan Mónika.

Míg ő igényes kiegészítőit kínálta, addig mások a helyi gasztronómiát népszerűsítették termékeikkel. – Én mindig ki szoktam jönni, ha tehetem. Nyilván most a járvány miatt ritkábban van rá lehetőség. Most túrós lepényt nm kaptam és ezt nagyon sajnálom, de mindig van, amit jó szívvel veszek az itteni eladóktól – fogalmazott Varga-Csiki Kata.

A közelben lakó Tóth Bálintné is szívesen tért vissza, hogy helyi tejterméket vásároljon. – Imádom! Ebből a sajtból vettem már másfajtát is, de most azt mondja a hölgy, hogy ez elfogyott. Bárkinek csak ajánlani tudom, isteni finom. Csak úgy natúran is, cukros vagyok, ilyeneket nassolok, nem pedig csokit, vagy cukrot – közölte.

A kínálatot a vásárhelyi hímzéssel ellátott portékák is gazdagították, viszont akik a leginkább hiányoztak, azok maguk az érdeklődők voltak. – Turisták ugye még nincsenek, nehezebben jutnak el az áruk a vásárlókhoz. Most is
elég kevesen vannak, pedig az idő most már szép és várjuk a felszabadulást – értékelt Fodor Györgyi.

A hagyományoknak megfelelően az Árkádos piac májusban is a második pénteken várja az
érdeklődőket a Tájházhoz.

Árkádos Kézműves PiacVásárhelyi Televízió