Újra fellángolt a vita a strandfórumon

A vásárhelyi strandnak a vezetés minden igyekezete ellenére évek óta évi 400 milliós hiánya van. Fejlesztésre, nagyobb felújításra nem futja. A vendégek úgy érzik, nem kapnak elég szolgáltatást a pénzükért, és szerintük a problémák megoldása nem is mindig pénz kérdése.

A vendég a pénzéért joggal vár el szolgáltatást, ugyanakkor elsősorban a hibákat veszi észre, és a szakmai érvek sem feltétlenül győzik meg. A tegnap lezajlott fórumon, amely a vásárhelyi fürdőben volt, ezt a tanulságot is levonhattuk. Másfél hete a strand igazgatója nélkül tartottak fórumot, ezúttal azonban nemcsak Veres Csilla, de Nemesné Bozó Márta pénzügyi és Pető György műszaki vezető is várta a résztvevők kérdéseit. A közel 2,5 órás vita során a két fél egyaránt elmondta a véleményét, meglátásunk szerint az álláspontok csak minimális mértékben közeledtek.

Veres Csilla rögtön az elején leszögezte: 2017 óta vezeti a létesítményt, akkor is évi több mint 400 millió forint volt a veszteségük, most is, és bár a céljuk ennek minél nagyobb mértékű további mérséklése, tekintettel a megugrott költségeikre ez nem rossz eredmény. A strandon komoly felújítás hosszú évek óta nem volt, saját maguk is látják a problémákat, de jóformán csak tűzoltásra van lehetőségük. A fórumon részt vevő Márki-Zay Péter polgármester elismerte: 30 évvel a rendszerváltás után a környékbeli fürdők közül talán a vásárhelyi az egyetlen olyan, amely nem tudott élni a lehetőségeivel.

A panaszok, a kérdések sokfélék voltak, melyek megoldása részben tényleg pénz, részben inkább odafigyelés kérdése. Miért nem látják a medence mellett az úszómestert; miért síkos a járófelület; hónapok óta miért nem végeznek el egy apró javítást; miért mennek be a szülők bakancsban a medencéhez? Voltak azonban olyan felvetések, amelyeket a vezetés legjobb szándéka ellenére sem lehet kivitelezni, bármennyire is szeretné a vendég. – Hatvan éve teljesen más volt a technológia, ha nem kapunk elegendő hőmérsékletű vizet, nincs lehetőségünk emelni a medence vizének hőfokát – érvelt Pető György. – Tudjuk, hogy szeretnének átjárót két medence közé, de ennek megvannak a szabályai, nem engedélyezi az ÁNTSZ – szögezte le egy másik vendégnek Veres Csilla. – Valóban előfordul, hogy nagyon sokat kell sorban állni a pénztárnál, a beléptetés technikája és a munkatársaink létszáma korlátok közé szorít minket – ezt Nemesné Bozó Márta magyarázta. A vendégek a legtöbb érvet magyarázkodásnak tekintették, ennek a véleményüknek többször hangot is adtak. Egy fontos kérdésben sikerült a felszólalókkal kompromisszumot kötni. Az esetleges visszaélések kiküszöbölésére való tekintettel a városvezető megígérte, megvizsgálják, hogyan lehet a belépésre jogosító karórákat úgy programozni, hogy azzal naponta csak egyszer lehessen bemenni a kapun.

Fórumstrand