Újra benépesítenék az uszodát

Egy hete szünetelteti az edzéseket a Hód Úszó SE. A tagdíjfizetéstől eltekint az egyesület.

Klubvacsora, diákolimpiai döntő, Arena-Hód Faktor Kupa, felnőtt országos bajnokság – nagyjából így nézett volna ki a Hód Úszó SE versenyzői és edzői számára a március, de a járvány keresztülhúzta a programot. Üresek a Gyarmati Dezső Sportuszoda medencéi. Olaszné Bajusz Andrea vezetőedző a jelenlegi helyzetről adott felvilágosítást:

A Hód Úszó SE Magyarország kormányának utasításait követve, és a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda bezárását követően, az edzések berekesztését rendelte el bizonytalan időre. A sportolók az edzéseket otthoni környezetben folytatják. Az edzők mindennap a már  meglévő hírcsatornákon, közösségi oldalakon keresztül juttatják el a szárazföldi edzések anyagát. A kialakult helyzet mindenkit rosszul érintett, hisz ezek a sportolók és edzők szabadidejük teljes részét az uszodában töltötték. A heti 10-11 edzés önmagáért beszél. A válogatott sportolók felkészülési lehetőségét a Magyar Úszó Szövetség támogatni kívánja, ennek kivitelezése a szövetség részéről még folyamatban van. Az egyesület ezen kritikus vészhelyzetben segítendő a családokat, eltekint a tagdíj fizetésétől.
A továbbiakban bízunk benne, hogy minden sportolónk és családja egészségben vészeli át a járványt, és nem sokára újra benépesíthetjük a vásárhelyi sportuszodát!

Hód Úszó SEúszás