Újabb utak újulnak meg és a régi Bahnhof helyén is készül valami

Kedden írta alá azokat a szerződéseket a város polgármestere, amelyekben rögzítették, hogy további utcák útburkolatai újulnak meg és a zenekari próbaterem kialakítása is elindul.

Kedden írta alá Márki-Zay Péter polgármester azokat a szerződéseket, amelyek nyomán elindul a Hattyas, a Bajza, a Rostély utcák és a Rárósi út 500 méteres szakaszának felújítása. A négy szerződés összértéke mintegy 107 millió forint. A Békésút Kft. vállalása, hogy két hónap alatt elkészülnek a munkálatok.

Hódmezővásárhely idei költségvetésében mintegy fél milliárd forint szerepel utak és járdák felújítására.

A városháza alatti helyre Bahnhof vagy Főnix néven emlékezhetnek a vásárhelyiek. Az évek óta lezárt pincerészben zenekari próbatermet hoz létre a város. Mivel a környéken nincs lakóépület, ezért ha kicsit nagyobb hangzavart keltenek a teremben, nem fog zavarni senkit, ezért döntöttek úgy, hogy itt alakítják ki – lakossági kérésre – a kamaratermet – mondta el a Médiacentrumnak Márki-Zay Péter.

Erre három hónapja van a kivitelező Miksi Bau KFT-nek. A mintegy 100 millió forintos beruházás teljes külső és belső megújulást jelent, új szellőzőberendezést, megújult vizesblokkokat, új elektromos hálózatot és teljesen új burkolatokat kap majd a régi Főnix.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy ez a beruházás 2019-es ígéretei között is szerepel, és bár a vége választások utánra esik, emlékeztetett: a jelenlegi városvezetés mandátuma októberig szól.

HódmezővásárhelyMárki-Zay Péterutak