Újabb tárgyaláson elevenítették fel a Jovány Gyula és fia ellen késsel történt támadás esetét

Szünet elrendelésével kezdődött a legújabb tárgyalás, mert a harmadrendű vádlottként jelen lévő Jovány Gyula ügyvédje jelezte, hogy a DVD-n és a pendrive-on megkapott videós bizonyítékot nem tudták még informatikai segítséggel sem megnyitni. Ugyanakkor ellentmondást véltek felfedezni a nyilatkozatokban, amiket a felvételek megtekintése tudott volna feloldani. A technikai gond tisztázásra került.

A bíróság az elsőrendű vádlott meghallgatását a szakértői jelentés miatt zárttá tette, de ifj. Jovány Gyula tanúként állt a bíróság előtt, ahol felelevenítette a 2022 májusi eseményeket, miközben a térfigyelő kamera felvételeit is megtekintették.

A történet röviden annyi (ez természetesen még nem a bíróság által megállapított hivatalos tényállás- a szerk.), hogy ifj. Jovány Gyula és édesapja az egyik helyi járatos buszon dolgozó sofőrtől jelzést kapott, hogy két utas zaklatja a többi utast, a buszon randalíroznak. A helyszínre siettek, és a Hősök téri megállóban leszállították a két hőzöngő utast, akik velük szemben továbbra is agresszíven és támadóan léptek fel. Közben a busz az utasokkal együtt távozott a megállóból. Ekkor a randalírozók egyike kést is előrántott, míg a másik próbálta megakadályozni a késelést. A felvételen mindvégig látszik, hogy a két Jovány hátrálva halad egy autó felé. Ifjabb Jovány Gyula vallomásából kiderült, hogy be akartak szállni az autójukba, és távozni a helyszínről. Ezt nem engedte a két támadó, akik közül végül a késelni szándékozót ifj. Jovány Gyula – küzdősportolóként – ártalmatlanított.

A tárgyaláson jelenlévő ügyész a tanúvallomás meghallgatása és a felvételek megtekintése után azt indítványozta, hogy mindenképpen szükséges a bíróság hatáskörét vizsgálni, hiszen a bűncselekmény minősítése a látottak és hallottak alapján változhat.

A további tanúkat sem hallgatták már meg, a tárgyalást elnapolták.

Idősebb Jovány Gyula elmondta portálunknak, hogy az eset után a buszon lévő utasok közül egy kisgyerek (aki rettenetesen megijedt, mikor az első és másodrendű vádlott a buszon randalírozott) később megkereste őt egy jelképes ajándékkal, és azt mondta: „Gyula bácsi, köszönöm, hogy megvédtél”. Jovány Gyula azt mondta, hogy ezek után bármilyen pénzbírságot vállal, ha arról van szó, mert neki az a fontos, hogy az utasai biztonságban érezzék magukat.

Hódmezővásárhelyjoványper