Újabb öt család kapott szociális bérlakást az önkormányzattól

A Hódemzővásárhely város gyorshírszolgálata oldal tájékoztatása szerint újabb öt család költözhet a város által támogatott szociális bérlakásba. Nemrégiben zárult az időszak, ami során a Szabadság téren és a Bibó-Dobó-Janákyn lévő ingatlanokra adhatták be kérelmeiket a rászorulók. Keddi ülésén összesen 13 pályázót hallgatott meg a lakásügyi tanácsadó testület.

Nemrégiben Márki-Zay Péter polgármester az Időben c. műsorban azt mondta, hogy kérésére a lakásügyi tanácsadó testület gyakrabban ül majd össze, ezért kevesebbet kell majd várakozniuk a szociálisan rászorulóknak azért, hogy lakáshoz jussanak.

A gyorshírszolgálat posztjában arról is ír, hogy a város rengeteget tett az elmúlt években annak érdekében, hogy minden korábbinál jobb minőségűek legyenek a szociális bérlakások és minél több rászoruló számára elérhetőek legyenek ezek.

Összesen 118 bérlakást újítottak fel az elmúlt időszakban. A felújítás során leszigetelték a falakat, új nyílászárókat szereltek be és korszerűsítették a melegvízrendszereket is. A munkálatoknak köszönhetően például arról számoltak be az ott lakók, hogy felére csökkent a fűtésköltségük.

HódmezővásárhelyMárki-Zay Péterszociális lakások