Újabb kisközösségi térre helyeztek ki sütögetőt

Hódmezővásárhelyen az elmúlt években számos kültéri sütögető került ki különböző közösségi terekre. Most a Serháztérre telepítettek egyet, amit egy közös szalonnasütéssel és mályvacukorsütéssel próbáltak ki.

Csütörtökön este szalonnát és mályvacukrot sütöttek az új sütögető első kipróbálásakor a környékbeliek. Berényi Károly és Márki-Zay Péter is részt vettek az eseményen. A Tavaszi Tábortüzek eseménysorozat első állomása a Serháztéren volt, ahol a hamisítatlan tábortüzek hangulatáról a Witchbirds gondoskodott, Barbi álomszép hangja és József gitárkísérete, valamint a tábortüzes nóták mindenki sütögetési kedvét meghozták.

A felnőttek inkább a szaftos szalonnát és a friss kenyeret választották, a gyerekek pedig a mályvacukor-sütés rejtelmeiben mélyedtek el. Új ismeretségek is szövődtek, volt olyan, aki először járt ehhez hasonló rendezvényen. Akadt fiatal lány, aki az érettségi előtti feszültséget enyhítette, és voltak kisfiúk, akik alig várták, hogy a sült mályvacukrot megkóstolhassák.

A jó hír minden érdeklődő számára, hogy idén tavasszal több helyre is helyez ki az önkormányzat sütögetőket, legközelebb május 9-én a Mester utcai játszótér mellett, 16-án a Tájház mellett, május végén pedig a Damjanich utcai játszótér mellé, a Kistópart utca-Mérleg utca sarokhoz, júniusban pedig a Népkertben és a Szabadságtéren is részt vehetünk a Tavaszi Tábortüzek sütögetési akciójában.

Berényi KárolyHódmezővásárhelyMárki-Zay PéterSerháztérsütögetőTavaszi Tábortüzek