Újabb kiegészítést kaptak a vásárhelyi óriásplakátok

Tegnap megírtuk, hogy aktivisták átmatricázták városunkban a kormány legújabb kommunikációs kampányának keretében elhelyezett, a nemzeti konzultáció eredményeit hirdető óriásplakátokat. Ma újabb üzenettel egészítették ki a hirdetmények eredeti tartalmát.

Csak néhány nappal azután, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kénytelen volt lemondani posztjáról, mert kiderült, hogy még tavaly kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményben érintett, kényszerítés miatt elítélt igazgatóhelyettesének, a kormány országszerte rengeteg óriásplakáton kezdte hirdetni a legújabb nemzeti konzultáció eredményeit. Nem csoda, hogy vannak olyanok – valószínűleg nem is kevesen – akiknek a plakátok üzeneteit olvasva áthallása támadt. És olyanok, akiket a történtek fényében egyenesen feldühített azok tartalma.

„99 % NEM a migránsgettókra” – így szól a kormány óriásplakátjainak egyik üzenete, amelyet felháborodott vásárhelyi lakosok, aktivisták tegnap átmatricáztak. „99 % NEM a pedofíliára” – szólt az új üzenet, melyet valakik először nagyon gyorsan eltávolítottak, majd amikor a ragaszok újra felkerültek, valami miatt úgy döntöttek, ott hagyják őket. (Egyelőre?)

A mai napon ugyanazok az aktivisták tovább finomították az üzenetet, átcserélve a „Nem táncolunk úgy, ahogy Brüsszel fütyül” mondatból a Brüsszel szót „Fidesz”-re. Néhány plakáton a pedofília szót is egyértelműsítették „a fideszes pedofíliá”-ra.

aktivistákFidesznemzeti konzultációNovák Katalinóriásplakátpedofilpedofil-botrány