Újabb jelentős beruházások indulnak a Villeroy-nál

A tervezetten 2021 decemberében lezáruló projekt keretében két új mázolósorral és egy magasnyomású WC öntőgép telepítésével kívánja növelni a versenyképességét a Villeroy & Boch Magyarország Kft. hódmezővásárhelyi gyára – tájékoztatta oldalunkat a vállalat.

A beruházás megvalósításához a cég sikeresen pályázott a Külgazdasági és Külügyminisztérium új kompenzációs programjára. A Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Nagyvállalati Támogatási Programon a vállalkozás a teljes beruházás 35%-át, 283.779.000 Ft támogatást nyert el – tudatta a cég.

A szanitergyárban megvalósuló beruházások célja részben a munkafolyamatok automatizálása, ezáltal a munkatársak fizikai terheltségének a csökkentése, részben pedig az egyre népszerűbbé váló új technológiájú WC kapacitás növelése. Ugyanakkor a cég vállalta, hogy a projekt lezárásáig fenntartja az induláskor meglévő létszámát, így a munkahelymegőrzés is kiemelt figyelmet kap a beruházások során – közölték.

A Villeroy & Boch Magyarország elődjét, az Alföldi Porcelángyárat 1965-ben alapították az alföldi városban, így hazánk egyetlen szanitergyára közel 60 éve gyárt egészségügyi kerámiákat. A vállalat Hódmezővásárhely egyik legnagyobb munkáltatója.

fejlesztésHódmezővásárhelyVilleroy & Boch