Újabb díjat nyertek a vásárhelyi Klímanócskák

Jane Goodall díjat kaptak a vásárhelyi Szabadság óvoda Klímanócskái. Az elismeréssel járó 100 ezer forintból kerti eszközöket és társasjátékokat vásárolnak, amelyekkel fejleszthetik a gyermekek logikai készségét és összetett gondolkodását.

A Szabadság téri óvodában évek óta zajló, a környezetvédelmet célul kitűző Klímanócskák programban a gyerekek már sok mindent csináltak, a növényültetéstől a sünimenhely-építéséig. Akcióikat a Magyarországon is működő, a borneói orángutánokkal és csimpánzokkal és más állatokkal foglalkozó angol etológusról, állatvédőről elnevezett Jane Goodall Intézet ismerte el. A Klímanócskák nyertes pályázatát a százezer forint támogatást is jelentő Jane Goodall-díjjal jutalmazták. Az elnyert összeget az óvoda kerti eszközök és társasjátékok vásárlására fordítja, mellyel a gyerekek logikáját és társas kapcsolatait is lehet fejleszteni.

– Ez nagyon rangos szakmai díj, mellyel a legmagasabb pályázható összeget nyertük el – mondta Bozókiné Szabó Ildikó. A Klímanócskák klímatudatosságra nevelő és népszerűsítő programjának szakmai vezetője, mesterpedagógus hozzátette: – Nagyon szoros és régi kapcsolatot ápolunk a pályázatot kiíró intézettel, hiszen az elmúlt tíz évben együtt tudtunk gondolkodni, dolgozni velük nemzetközi pályázatokban, ami nagyon-nagyon fontos volt számunkra és a gyerekek számára is.

A gyerekek a követező hónapokban a díj és az intézet névadójának életét és munkásságát is megismerik majd. Már csak azért is, mert a Jane Goodall Intézet munkája kiterjed a magyarországi állatok védelmére is.

elismerésHódmezővásárhelyKlmamócskákSzabadság téri óvodaVásárhelyvásárhelyi hírek