Újabb demonstrációk a posták mellett

Két demonstrációt is tartottak péntek délután a bezárt vásárhelyi kisposták megmentéséért. A Klauzál utcában és Szikáncson is azt követelték a helyiek, hogy maradjanak nyitva ezek a hivatalok, ugyanis sokaknak messzire kellene menniük, ha levelet szeretnének feladni vagy csekket fizetnének be. Korábban a Jókai utcai kisposta bezárása ellen is tiltakoztak a csúcsiak. Közben a hódmezővásárhelyi önkormányzat felajánlotta a Magyar Posta Zrt.-nek, hogy elengedi a helyiségek bérleti díját, ha nem zárják be a kispostákat.

Az eső ellenére is mintegy nyolcvanan gyűltek össze a Klauzál utcai kisposta előtt, nagyon sok nyugdíjas felháborodottan vagy szomorúan értetlenkedett a posta bezárása miatt. Sokan úgy tudják nagyobb forgalmat bonyolított a susáni postafiók, mint a központi nagyposta.

Dr. Berényi Károly alpolgármester, Susán képviselője már egy hete elkezdte az aláírásgyűjtést a postabezárások ellen, eddig több mint 2800 aláírást gyűjtött össze.

Márki-Zay Péter polgármester is jelen volt a demonstráción, beszédében utalt arra, hogy olyan információi vannak, miszerint a most bezárt postafiókokat nem fogják újra kinyitni. Ezért is kell minden követ megmozgatni annak érdekében, hogy nyissák ki a most bezárt postákat.

Az eső ellenére sokan részt vettek a demonstráción

Szikáncson is tartottak demonstrációt, az ott élők helyzetet még rosszabb, hiszen nekik 10 km-t kell utazniuk a legközelebbi postáig.

Berényi KárolydemonstrációMárki-Zay PéterPosta