Újabb 100 köbméter mart aszfalt a külső Rárósi útra

Négy éve is pályázattól remélt megoldást az akkori városvezetés. Amíg ez nem valósul meg, a javítás is nagy segítség a helyi lakosoknak.

Hódmezővásárhely külterületi útjainak karbantartását 2018-ban kezdte meg tervezetten a város önkormányzata. Egy rövid, de a helyieknek nagyon jelentős szakasz rendbe tételéről nemrég lapunk is beszámolt.

Az egyik legrosszabb állapotban lévő szakasz, a külső Rárósi út problémája nem újkeletű, a megyei lap beszámolója szerint 2016-ban is pályázati forrástól remélték a megoldást. Addig is igyekszik az önkormányzat a körülményekhez képest járhatóvá tenni a szakaszt az ott élő vásárhelyiek és a gazdálkodók érdekében. A szakaszra tavaly 300 köbméter mart aszfaltot terítettek szét, az elmúlt napokban újabb 100-at, tájékoztatta lapunkat az önkormányzat koordinátora, Dombi-Kiss László. A munkát – ahogy a többi hasonló feladatot – egy keretszerződésnek megfelelően a külterületi utak karbantartásáért felelős Czövek Ferenc vállalkozó végezte. Az anyagot a város adta, a kiszállítást a HMSZ Zrt. végezte. Azt is hozzátette: a visszajelzések pozitívak, és bár természetesen az aszfaltozás lenne a végső megoldás, már ez is nagy segítség az arra közlekedők számára. Hasonló javítási munkák várhatók a 45-ös számú főút mellett található Téglási úton is.

Czövek FerencDombi-Kiss LászlóföldútRárósi út