Új technológiával fertőtlenítettek az Oldalkosár utcai óvodában

Szülői felajánlásnak köszönhetően egy olyan, hazánkban még újdonságnak számító, kórokozókkal szembeni védekezési eljárást alkalmaztak a múlt hét végén az Oldalkosár 14. szám alatti óvodában, amely azontúl, hogy környezetbarát, hosszútávon megőrzi vírusölő hatását.

Mivel nincsenek kémiai anyagok benne, ezért a környezetbarát fertőtlenítőt védőfelszerelés nélkül is fel lehet vinni a felületekre. Így történt ez az Oldalkosár utca 14. szám alatti óvodában is. A technológia az 1930-as években Új-Zélandról terjedt el és mára világszerte alkalmazzák a kórokozókkal szembeni védekezésben, akár a covid vírus ellen is.

Balog Imre, Zoono Hungary Kft. ügyvezetője a Vásárhelyi Televíziónak elmondta: a különbség a hagyományos fertőtlenítőszerek és e között a technológiai között az, hogy ez egy mechanikus védőréteget képez a felületeken, amely átszakítja a vírusok, kórokozók sejtburkát, így tartós védelmet tudunk létrehozni a felületeken. Ez a polimerizáció után 30 napig a felületen marad, a hagyományos takarítási rutin mellett is, így a környezet sokkal biztonságosabb lesz.

Ezzel az eljárással Dr. Szűcs Zoltán gyógyszerész magánemberként találkozott és úgy döntött, hogy környezettudatos édesapaként gyermekei biztonsága érdekében önköltségen vállalja az egész óvoda fertőtlenítését. -Nem vegyszerekkel, nem kémiai szerekkel működik, így nem bántjuk a gyerekek bőrét, ez pedig kulcsfontosságú. Nem mossuk le a gyerekek immunrendszerét, ezt megőrizve plusz védekezési lehetőséget biztosítunk a bőrnek és az emberi szervezetnek. Számomra ez jelenti az óriási áttörést, innen jött a gondolat, hogy szülői segítséggel, az óvodát ezzel a szerrel lekezelnénk – fogalmazott a televízió stábjának az édesapa.

A felajánlást az óvodavezetés örömmel vette. Ludescherné Maksa Zsuzsanna, az Oldalkosár utcai óvoda vezetője elárulta, a hidegködös fertőtlenítés is közbeszerzés útján kerül az óvodákba, ezért a fenntartót értesítette erről a rendkívüli lehetőségről. Elküldte számukra a tájékoztató anyagot, amit ő is a cégtől és a szülőktől megkapott. Így az ő engedélyükkel örömmel fogadták ezt az újfajta technikát.

Az intézménybe közel 100 gyermek jár, akik ellátásáról további 15 fő gondoskodik. A járványhelyzetben a folyamatos fertőtlenítést és a higiénés szabályok szigorú betartását az óvoda vezetése kiemelt fontosságúnak tartja.

fertőtlenítésKoronavírus-világjárvány (COVID-19)Oldalkosár uca