Új raktárcsarnokot épített a vásárhelyi Dió 896 Kft

Az 125 milliós uniós és a kormányzati támogatásnak, valamint az önerőnek köszönhetően vásároltak egy teleszkópos rakodógépet és egy 60 tonnás hídmérleget isa raktárcsarnok építésén felül.

Egészen pontosan 124 millió 890 ezer forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert a vásárhelyi Dió 896 Kft. a Széchenyi Terv Plusz program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív program Plusz keretében, s ennek köszönhetően építette fel – határidőre, azaz február 22-re -178 millió 420 ezer forintból új, napelemes raktárcsarnokát, s vásárolt egy hídmérleget, illetve egy nagy teherbírású rakodógépet.

– A 2556 négyzetméteres raktárcsarnok építésének célja az volt, hogy minél gyorsabban, könnyebben és átláthatóbban tudjuk tárolni a rendelkezésünkre álló anyagokat, elsősorban műtrágyát és ezzel könnyebben, hatékonyabban tudjuk kiszolgálni partnereinket – mondta Horváth Csaba, a Dió 896 Kft. pénzügyi igazgatója.

Horváth Csaba: -A raktárcsarnok építésének célja az volt, hogy minél gyorsabban, könnyebben és átláthatóbban tudjuk tárolni a rendelkezésünkre álló anyagokat

Hozzátette, a fejlesztést az indokolta, hogy a meglévő telephelyeiken már nem volt több tárolóhelyük. A cégnél terményből egyébként évi 40 ezer tonnát, míg műtrágyából 60 ezer tonnát tárolnak csúcsidőben.

Az új raktárcsarnokban körülbelül 7000 tonna műtrágyát tudnak egyszerre elhelyezni.

Még feltöltés alatt áll…

A fejlesztéshez nem csak a fentiek tartoztak, de a Kalmár Zsigmond utcai új raktárcsarnok kapott egy 16 kW-os napelemes rendszert is, egy, a digitális átállás segítő 50 órás tanácsadást és felhő szolgáltatást vettek igénybe.

Dió 896 Kft.Hódmezővásárhelyszéchenyi plusztámogatásVásárhelyvásárhelyi hírek