Új mászópiramis jött az Európa Parkba

Megérkezett az új mászópiramis az Európa Parkba. A 7 méter széles és több mint 4 méter magas játszóeszközt csütörtökön telepítették a kőfal melletti zöldövezetbe. A komplex elem engedélyeztetése nagyjából két hetet vesz igénybe, ezután használhatják majd a vásárhelyi gyerekek. Emellett további 4 helyszínen is folytatódik idén a vásárhelyi önkormányzat 100 millió forintos játszótér felújítási és bővítési programja.

Az Európa Parkba telepítettek egy közel 7 méter átmérőjű és 4 méter magas mászópiramist csütörtökön Hódmezővásárhelyen. Ezzel a fejlesztéssel folytatódik a játszótér felújítási program a városban, az önkormányzat hároméves, 100 millió forintos beruházásában.

,,Mögöttünk egy 7 méter széles és 4 méter magas, egyedileg tervezett, kötélpiramis, csúszdával együtt épült a vásárhelyi gyermekek számára”

– mondta a Vásárhelyi Televíziónak Hepp Diána, a városüzemeltetési csoport ügyintézője.

Az Európa Park mellett további négy helyszínen lesz játszótér bővítés és felújítás az idei évben.

,,Az első helyszín a Németh László utcai játszótér, itt szeretnénk egy ilyen Bagolyvár-szerű, viszonylag magasabb játszó tornyot építeni a gyerekeknek. A népkerti játszóteret szeretnénk tovább fejleszteni és a kishomoki játszóteret teljes valójában fel fogjuk újítani, még biztonságosabbá, még modernebbé tesszük a gyerekeknek. És az utolsó játszótér pedig a Damjanich utcai játszótér lesz”

– tette hozzá Hepp Diána.

Az Európa Parkba telepített új játszóeszköz bruttó 7,5 millió forintba került. A hosszú hétvége után az ütéscsillapító réteget is leterítik, így nagyjából két hét múlva a gyerekek is birtokba vehetik az új mászópiramist.

Európa ParkHódmezővásárhelyJátszótérjátszóterekKőfal