Új locsolórendszert alakítanak ki a Kossuth tér zöldfelületein

Korszerű és takarékos lesz az a csöpögtető locsolórendszer, amelyet a napokban alakítanak ki a Kossuth tér zöld felületein. A város területén mintegy 10 ezer virágot ültettek el, ezért is fontos, hogy a várható nagy nyári szárazság idején megfelelően locsolják a növényeket. 

A jelenleg használt öntözőrendszer majdnem húsz éves, de nem elsősorban a kora miatt kell lecserélni. Nem adagolja ugyanis egyenletesen a vizet, így sokszor teljesen eláztatja a virágokat, így azok néha egyszerűen kirohadtak. Az új rendszer sokkal egyenletesebben biztosítja majd az öntözővizet.

A virágágyások köré csepegtető rendszer kerül kiépítésre, a többi helyen pedig a füvet öntözőfejekkel fogjuk öntözni, így gazdaságosabban tudjuk üzemeltetni az öntözőrendszereket.

mondta el Farkas Andrea csoportvezető.

Az öntözőrendszer átalakítása valószínűleg a jövő héten fejeződik be. Fontos, hogy a kandelábereken elhelyezett virágok is minden nap kapjanak utánpótlást, hiszen a nyári forróságban gyorsan kiszárad a föld a cserepekben.

A meglévő kandeláber növényeket is öntözzük folyamatosan, ezt egy lajtos kocsiról végzik a HMSZ dolgozói, és azok öntözik minden nap a növényeket.

-tette hozzá.

A város területén kiültetett mintegy 10 ezer virág gondozása, megóvása komoly feladatot jelent a városnak. A napokban ültetnek be a betonvirágládákba újabb növényeket. Ezen kívül a fűnyírás is egy előre kidolgozott ütemterv szerint zajlik, ezért folyamatosan dolgoznak a zöld területeken a HMSZ munkatársai.

felületKossuth térlocsolásZöld